2.Ünite DNA ve Genetik Kod Çıkmış LGS Soruları

2. Ünite DNA ve Genetik Kod Çıkmış LGS Soruları Sunusu

Sınava hazırlanma aşamasında çıkmış soruları en azından bir kere çözmek her öğrenci için önemlidir. Hatta bunu yapmak şarttır. Bu şekilde sınavda karşınıza çıkacak soru tipleri hakkında daha net fikriniz oluşacaktır.

2018 – 2023 Yılları arasında yapılmış olan Liselere Giriş Sınavı ( LGS ) ‘nda sorulmuş olan Fen Bilimleri sorularından 2. Ünite DNA ve Genetik Kod ünitesine ait çıkmış sorulara ve cevaplara sunu halinde aşağıda ulaşabilirsiniz. Arzu edenler direk site üzerinden sorulara bakıp çözebilir. Arzu edenler ise indirerek kendi bilgisayarınızda veya akıllı tahtanızda soruları çözebilirsiniz.

8.Sınıf 2. Ünite DNA ve Genetik Kod Çıkmış LGS Soruları ve Cevapları

İndirme Bağlantısı

İndirmek için tıklayınız
Diğer ünitelere ait çıkmış sorulara ulaşmak için tıklayınız.
Ayrıca çözemediğiniz veya anlamadığınız sorular varsa altta yorum yaparak sorabilirsiniz. En kısa zamanda cevap verilecektir.

Ayrıca Bakınız

4.Ünite Madde ve Endüstri Çıkmış LGS Soruları

4.Ünite Madde ve Endüstri Çıkmış LGS Soruları Sunusu

Sınava hazırlanma aşamasında çıkmış soruları en azından bir kere çözmek her öğrenci için önemlidir. Hatta …

4 Yorum

  1. Sasuke doğan

    2’inci soruyu anlamadım

    • Sanırım ikizlerle ilgili sorudan bahsediyorsunuz?

      Burada bir deneyi test edebilmek için ele alınan değişkenler vardır. Değişkenlerden bir tane bağımsız değişken seçilir, buna bağlı olarak da bağımlı değişken ile ilgili yorum yapılır. Ayrıca bir bağımsız değişken varken diğer değişkenlerin kontrol edilen ( sabit ) değişken olması gerekir.

      Soruda da uzayın çevresel faktörlerinin etkisini incelemek istiyor. Bu sebeple diğer faktörlerin sabit olması gerekir. Eğer çift yumurta ikizlerini seçseydi zaten genetik farklılıktan dolayı uzay etkilerini gözlemleyemezdi. Ancak tek yumurta ikizlerinin genetik yapıları tamamen aynı olduğundan uzay etkilerini gözlemlemesi daha olası olacaktır.

      • 3. soruyu rica etsem anlatabilir misiniz

        • Merhabalar.

          Grafiklere bakıldığında K bitkisinin petrolü en fazla arındıran bitki olduğu görülmektedir. Bu sebeple K bitkisinin bu özelliğine ait geni çabuk büyüyen bitkilere aktararak istenilen durum gerçeklestirilebilir.

          B şıkkı bu yüzden doğrudur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir